OPRIRE Autor: Nelu Filip

Standard

Prin îndurarea Domnului suntem iarăși într-o zi cu mare semnificație pentru fiecare dintre noi. Este o zi nouă, a unui an nou, care ne obligă la momente de meditație și mai ales la o analiză serioasă a vieții pe care ne-a dat-o Dumnezeu.
Fiecare trecere într-un an nou este deopotrivă ocazie de analiză și în același timp ocazie de schimbare. Din acest motiv cred că această zi trebuie să ne determine să ne oprim din alergarea noastră grăbită prin viață și cu multă seriozitate să examinăm viața pe care ne-a dat-o Dumnezeu fiecăruia dintre noi căutând să o punem în acord cu scopul pentru care ne-a fost dată.
Bine este ca în această zi să ne uităm înapoi și să vedem cum ne-am trăit viața. Am avut atâtea ocazii pe care ni le-a dat Dumnezeu ca să fim mai buni, am avut atâtea greutăți menite să pună la încercare credincioșia noastră față de Domnul, am avut atâtea biruințe și am avut atâtea eșecuri. Trecutul trebuie să fie pus în acord cu voia lui Dumnezeu și chiar dacă ar părea că el nu mai poate fi schimbat, totuși în raporturile noastre cu Dumnezeu chiar și trecutul poate căpăta noi dimensiuni aducătoare de pace și liniște sufletească.
De asemenea este bine să ne uităm înainte. Poate că în fața unui astfel de îndemn vom fi tentați să spunem că nu ne este dat nouă să vedem ce stă în fața noastră și că numai Dumnezeu știe ce ne va aduce viitorul. Tocmai de aceea este important să ne uităm înainte, cu încredințarea că stăpânul viitorului este Domnul și stând aproape de El avem asigurat viitorul sub binecuvântata sa protecție.
Înțelept este să ne uităm în noi înșine în această zi. Această privire ne va ajuta să înțelegem ce suntem și ce potențial avem ascuns în noi. O privire introspectivă serioasă ne va determina la smerenie și la mai multă dependență de Dumnezeu. Vom avea astfel ocazia să constatăm căsunt lucruri care trebuie schimbate în noi și că această schimbare este posibilă numai printr-o intervenție a lui Dumnezeu în viața noastră. Anul nou este prilej de înnoire a tot ceea ce nu este bun în noi și de aceea această privire introspectivă trebuie să ne determine la a lua hotărâri noi în vederea conformării noastre cu planul lui Dumnezeu.
O astfel de oprire din alergarea noastră spre a face o analiză a felului nostru de viață nu poate decât să ne aducă mari satisfacții spirituale și împliniri de durată.
Domnul să vă binecuvânteze și fie-vă anul cel nou fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s