Scrisoare deschisa catre un ateist (II)

Standard

Prietene Godless, observ foarte mult implicarea ta emotionala in acest blog, dovada ca ai o problema personala nerezolvata. Ura ta impotriva lui Dumnezeu si a crestinilor nu se justifica altfel.

OBIECTIA TA Intre ateismul unuia ca Stalin si crimele lui nu exista nicio legatura de cauzalitate, pe cind crimele crestinismului au fost facute *in numele* religiei si a lui dumnezeu, cauzalitatea fiind in cazul asta directa.

Oare? Daca Dumnezeu nu exista, totul e permis. Acei monstri numiti Stalin etc…si-au permis sa faca acele atrocitati deoarece nu se temeau de nimeni si de nimic. Daca nu exista Dumnezeu nu exista nici dreptate. Cate despre razboaiele religiei: faptul ca un nebun se imbraca in medic si ucide pacienti in numele medicinei nu inseamna ca e medic si ca medicina trebuie desfiintata.

OBIECTIA TA Isaac Newton parintele fizicii moderne, nu zau? Parca-i zicea clasica la fizica newtoniana, dar e adevarat, asta din perspectiva celor care traiesc in secolul XXI. Ia baga ochiu si in secolu XX, si vezi daca mai gasesti oameni de stiinta asa credinciosi. sau de curiozitate vezi citi membri ai academiei de stiinte americane cred intr-un dumnezeu personal.

Isaac Newton e parintele fizicii moderne, legile descoperite de el, nu sunt depasite, ele sunt valabile si pe baza lor satelitii se rotesc in jurul pamantului. Sau sustii cumva ca satelitii artificiali apartin secolului XVIII? Ceilalti oameni de stiinta enumerati nu au fost ‘bieti’ naivi. Faptul ca azi asa numitii oameni de stiinta (pe nedrept) nu mai cred in Dumnezeu e rezultatul arogantei la care a ajuns fiinta umana.  Se crede deasupra tuturor lucrurilor. Cauza directa a umanismului.

OBIECTIA TA: Creationisti sunt impostori si trebuie eradicati. ceea ce se intimpla acum cu creationistii e laudabil, impostorii n-au ce cauta in invatamint, ca sa nu mai zic ca e si echitabil ce li se intimpla. Sa zica mersi ca nu-i arde nimeni pe rug.

Dar care sunt dovezile? Dintele maimutei Lucy? Sau omniscienta savantilor de a descrie fenomene de acum milioane si milioane de ani. Eu stiu ca la baza stiintei sta observarea directa. Cine a fost martor la facerea lumii? Cate instrumente de masura erau acolo?

OBIECTIA TA: Crestinismul se rezuma la cartea aia defecta numita evanghelie. De acolo ai invatat informatica? Acolo nu scrie decat ca sa nu ai grija pentru ziua de maine sa fii sarac lipit si foarte naiv. Atata ai invatat din crestinism, sa fii naiv.

Evanghelia intr-adevar scrie ca nu trebuie sa avem grija de ziua de maine. Dar nu pentru tine, tu trebuie sa iti faci griji: pentru ziua de maine. Mie imi poarta de grija Creatorul meu. Nu uita ca atat timp cat traiesti si tu esti in mana lui: si peste tine vine ploaia binefacatoare, soarele de incalzeste…si respiri aerul binefacatori, mananci roadele pamantului te bucuri de sanatate…nu va fi mereu asa.

Ti-a interzis Dumnezeu sa il insulti?
OBIECTIA TA:  Da, a interzis, vrei sa-ti citez din Biblie? Dupa ce scrie pe acolo o sa ma tortureze pentru eternitate din cauza asta. Dumnezeu impune regulile, si tot el pedepseste, el centreaza, el da cu capul. Exact ca stapanii de sclavi. Eu l-as intreba – cu ce drept?

Recunosc, ai dreptate, e interzis sa il blasfemiezi pe Creatorul tau. Cu ce drept si pentru ce motiv vrei sa faci asta? De unde vine ura ta pentru El? Aici nu inteleg. Cu ce drept ne cere Dumnezeu socoteala? Cu dreptul de Creator. Nu Dumnezeu trimite oamenii in iad, iadul e realitatea creata de Satan. Tu de bunavoie alegi sa mergi acolo…Nu te trimite nimeni. Cat despre Dumnezeu a facut tot ce tine de el ca sa te convinga…

Si nu inteleg de ce ai blasfemia pe cineva care, spui tu ca nu exista? Oare nu prin motto-ul acestui blog dovedesti ca Dumnezeu exista? A…cred ca stiu motivul. Dumnezeu nu este asa cum vrei tu.

OBIECTIA TA: Cum a rezolvat mai contradictia? Daca e drept atunci trebuie sa pedepseasca, deci sa nu ierte.  Daca e iertator atunci trebuie sa ierte, deci sa nu pedepseasca.

Dreptatea si dragostea lui Dumnezeu au fost perfect implinite in jertfa lui Hristos. Dumnezeu nu poate fi doar una din ele.

Daca Dumnezeu ar fi fost creat de oameni, atunci el ar fi fost asa incat sa le convina oamenilor. Asa sunt toti ceilalti zei…acceptau ticalosia si chiar cereau sa li se aduca ofrande prin preotese prostituate. Nu cerea decat ofrande. Dumnezeul adevarat nu cere ofrande..si daruri..cere ascultare!

Prietene, esti foarte ateu pentru ca esti sanatos, tanar si plin de viata. Vor veni momente (desi eu nu iti doresc) cand boala, batraneatea si in cele din urma clipa mortii vor veni si asupra ta. Atunci…nu vei mai gandi atat de arogant.

O zi buna iti doresc… si reflecteaza fara aroganta. Dumnezeu te iubeste!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s