Kaka – fotbalistul mondial al anului 2007 apartine lui Hristos

kaka-i-belong-to-jesus
Standard

 

kaka-eu-apartin-lui-isus

kaka-eu-apartin-lui-isus

Ricardo Izecson dos Santos Leite, e cunoscut publicului larg sub numele de Kaka.

In finala din 2007 a Champions League , „Kaka”, pe langa faptul ca si-a adus contributia la victoria echipei sale AC  Milan impotriva celor de la Liverpool, a transmis un mesaj lumii intregi: „eu apartin lui Isus”. In acelasi an  castiga impreuna cu AC Milan Liga Campionilor şi titlul de cel mai bun fotbalist din lume al anului.

In 2002, când Brazilia a câştigat Campionatul mondial de fotbal din Coreea – Japonia, Kaka a îngenuncheat pe terenul de fotbal şi a început să se roage iar pe tricoul cu care juca scria “I belong to Jesus”. Acelasi mesaj sta scris si pe ghetele lui, iar ori de cate ori inscrie cate un gol nu uita sa multumeasca lui Dumnezeu indreptand degetele catre cer. Un alt lucru care din pacate este foarte rar in lumea fotbalului si nu numai, este acela ca fost virgin atunci cand s-a casatorit.

In ciuda faptului ca castiga foarte multi bani, aproximativ 145.00 de lire sterline pe saptamana, el nu s-a lasat atras, ca si alti fotbalisti dealtfel, in capcana dezmatului cu masini, femei, sau alte lucruri . El a declarat: „Familia mea, credinţa în Dumnezeu şi Isus, sunt lucrurile care determină viaţa mea. Vreau sa-mi traiesc viata intr-un mod demn şi sa stau aproape de Dumnezeu.

Kaka s-a născut pe 22 aprilie 1982. La vârsta de 12 ani  a început să aiba o relaţie personală cu Dumnezeu. S-a botezat în acelaşi an (1994), iar din acel moment a început să trăiască alături de Dumnezeu şi să afirme că doar „credinţa este acea care poate decide ca ceva să se întâmple sau nu”.

La vârsta de 18 ani, în viata lui Kaka a intervenit un eveniment ce avea să îi marcheze întreaga viaţă. În luna octombrie a anului 2000 a mers în vizită la bunicii săi din Caldas Novas, Brazilia. Aflat pe marginea unei piscine, el a alunecat căzând în apa puţin adâncă. În urma incidentului, Kaka s-a lovit, dând cu capul de fundul piscinei, sucindu-şi gâtul şi fracturându-şi o vertebră. Aflat într-un scaun cu rotile, gândurile jucatorului Kaka erau departe de fenomenul fotbalistic, îndreptate către Medicul Suprem. Creatorul universului a făcut minunea mult aşteptată, şi anume faptul că l-a vindecat, iar vindecarea a fost una completa.  Referindu-se la acel moment, care putea pune capăt carierei sale de fotbalist, Kaka spune: “În timp ce doctorii vorbeau de noroc, familia mea vorbea de Dumnezeu. Întorşi acasă, i-am mulţumit cu toţii, pentru că mâna Lui a fost cea care m-a salvat. Nu pot să explic, dar după acea experienţă m-am apropiat de Dumnezeu.Eram mai mult în acelaşi gând cu El. În acel moment eram într-adevar născut spiritual.”

După accident Kaka a avut nevoie de aproape un an pentru a se reface şi pentru a juca din nou fotbal la prima echipă a clubului Sao Paolo din Brazilia. Dupa ce a revenit pe gazon, cariera lui de fotbalist avea să înflorească.  In anul 2003 ajunge la clubul italian A.C. Millan pentru suma de 8,5 milioane euro.

În 2007 a declarat în Vanity Fair: “Caut să fiu un model în club, caut să arăt ce a facut Dumnezeu pentru mine şi că El poate să facă acelaşi lucru şi în vieţile altora. Nu-mi pot imagina viaţa mea fără Isus Hristos. Tot ce am îndeplinit, tot ce Dumnezeu a facut în viaţa mea, a fost pentru că Dumnezeu a avut un plan şi un scop cu mine”.

Într-un interviu acordat organizaţiei Sportivii lui Hristos, Kaka a declarat: “Celor care deja îl aveţi pe Isus, vă spun: aţi făcut cea mai bună alegere şi sunteţi în cea mai bună echipă. Mergeţi înainte. Nu renunţaţi. Lupta e mare, dar nu putem câştiga decât dacă suntem de partea lui Isus. Pe acei care încă nu şi-au predat viaţa lui Isus, îi întreb: Ce faceţi în afara acestei echipe!? Veniţi să învăţăm Cuvântul lui Dumnezeu, veniţi să vedeţi cine este Dumnezeu cu adevărat. Nu mai mâncaţi prăjiturele, când Dumnezeu vă oferă un banchet. Biblia spune că El va face mai mult decât credem sau gândim noi, şi aşa este. Dacă Dumnezeu nu ar fi fost în viaţa mea, cu siguranţă viaţa mea nu ar fi fost viaţa pe care o trăiesc acum”.

De asemenea, el a mai declarat: „Familia mea, credinţa în Dumnezeu şi Isus, sunt lucrurile care îmi determină viaţa. Vreau să-mi trăiesc viaţa într-un mod demn şi să stau aproape de Dumnezeu.“

Kaka s-a căsătorit la vârsta de 23 de ani, pe 23 decembrie 2005, cu Caroline Celico la biserica Evanghelică Născuţi din nou în Hristos din Sao Paolo. Primul lor copil, Luca Celito Leito s-a născut în Sao Paolo pe 10 iunie 2008.

Fotbalistul se roagă în fiecare zi, întotdeauna poartă Biblia cu el oriunde merge, iar muzica preferată este cea gospel. Este de asemenea membru în organizaţia “Sportivii brazilieni pentru Hristos” care îi include şi pe câştigătorii cupei mondiale Edmilson şi Lucio. Din 2004 a slujit ca ambasador împotriva foamei pentru Progamul Mondial Hrana Naţiunilor Unite.

În 2006 i-a reproşat selecţionerului Braziliei, Carlos Alberto Parreira, faptul că le-a permis colegilor să facă sex în timpul Campionatului Mondial de fotbal şi, tot în acelaşi an, Kaka se declara mîndru de faptul că s-a căsătorit virgin. Kaka este un creştin exemplu şi este cunoscut ca fiind el „un tip calm, răbdător, sincer, care merge la biserică şi a cărui carte preferată este Biblia”. Idolul său este Isus, iar versetul preferat este Filipeni 4:13 „Pot totul in Hristos, care mă întăreşte.”

Într-o lume în care non-valorile sunt ridicate la rang de valori, într-o lume în care învăţăm „lecţii de viaţă” de la vedetele de pe ecran… în această lume avem cel puţin un exemplu (şi sunt mult mai multe) de un tânăr dedicat Cerului, tânăr pe care banii, faima, frumuseţea şi talentul nu l-au înfumurat, ci l-au responsabilizat şi l-au făcut conştient de fapul că, dacă este cineva sau are ceva este datorită lui Isus Hristos. Acest tânăr a spus întregii lumi despre Hristos şi despre ceea ce a facut El în viaţa lui.

[acest articol a folosit informatii culese de Dorin Pele, http://dorinpele.blogspot.com si florin Lupean http://www.flacarainchinarii.ro/?p=96%5D
Anunțuri

Un gând despre &8222;Kaka – fotbalistul mondial al anului 2007 apartine lui Hristos&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s